Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@17:57:26 GMT

پشت پرده مرگ ناگهانی محمد مرسی چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۶۶۱۴

پشت پرده مرگ ناگهانی محمد مرسی چه بود؟

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ به نظر می‌رسد روایت پلیس مصر در مورد فوت محمد مرسی، در سایه شرایط زندانی شدن و شکایتش از اهمال پزشکی عمدی که در حق او شده، نتوانسته است دوستان و پیروان مرسی و سازمان‌های حقوقی را قانع کند؛ و همین مساله سازمان ملل را بر آن داشت تا خواستار تحقیق مستقلی در مورد دلایل مرگ مرسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب آمده است: براساس روایت رسمی دولت مصر، مرسی درخواست صحبت کرده و پس از آنکه ۵ دقیقه سخن گفته، دادگاه جلسه را به شور موکول کرده است و در حالی که مرسی همراه باقی متهمان زندانی بود، بیهوش و به سرعت به بیمارستان منتقل شده، که در ادامه فوت کرده است.

طبق گزارش پزشکی، پس از بررسی ابتدایی جسد مرسی، هیچ نشانی از جراحت‌های ظاهری در آن مشاهده نشده است. اما حزب عدالت و آزادی وابسته به اخوان المسلمین تصریح کرده که محمد مرسی اخیرا گفته است که در معرض قتل عمدی از سوی پلیس حکومت کودتا قرار دارد و با وجود اینکه در طول هفته گذشته بار‌ها بیهوش شده، هیچ رسیدگی به او نشده است.

همانطور که روزنامه ایندیپندنت در گزارشی آورده است که پلیس متهم به قتل مرسی است؛ چرا که پس از افتادن او روی زمین، به مدت ده دقیقه هیچ اقدامی برای نجاتش انجام نداده است.

تحقیق مستقل

این اطلاعات باعث شد کمیساریای حقوق بشر در سازمان ملل خواستار انجام تحقیق مستقلی در مورد شرایط فوت محمد مرسی شود. رابرت کولفیل، سخنگوی این کمیساریا در این باره گفته است: «هر مرگ ناگهانی در زندان باید با یک تحقیق سریع، فراگیر و شفاف از سوی یک هیئت مستقل برای توضیح دلیل مرگ، همراه شود».

اما سخنگوی وزارت خارجه مصر با ردّ این ادعا‌ها تاکید کرد که این تلاش‌ها در چارچوب سیاسی کردن علت فوت مرسی به صورت عمدی صورت می‌گیرد.

سناریوی احتمالی

در یک فایل صوتی منتشر شده از یکی از جلسات محاکمه مرسی، وی از محرومیت از تمام حقوقش سخن گفته و در آخرین صحبتهایش در برابر دادگاه تاکید کرده است که اسراری را می‌داند که به دلیل حفظ امنیت ملی کشورش نمی‌تواند آن‌ها را فاش کند. در ادامه وی ناگهان به زمین افتاده و فوت کرده است.

قتل آرام

احمد فرید مولانا، محقق مسائل دستگاه‌های امنیتی تاکید می‌کند که تلاش برای مرگ تدریجی محمد مرسی از لحظه بازداشتش آغاز شده؛ چرا که طبیعت شرایطی که زندان‌های السیسی در مصر دارد، به دلیل ممنوعیت دارو و معالجه، برای افراد مسن، به منزله مرگ تدریجی است.

مولانا در گفتگو با الجزیره بعید نمی‌داند که با توجه به اهمالی که در معالجه محمد مرسی شده، وی در معرض قتل عمد قرار گرفته باشد.

شک و تردید‌ها

مرگ ۱۵ زندانی در نتیجه کوتاهی‌هایی که در معالجه آن‌ها صورت گرفته، باعث تقویت ادعای دوستان مرسی و سازمان‌های حقوقی در مورد فوت او می‌شود. علاوه بر این، دوستداران مرسی از سناریو‌های دیگری برای مرگ او سخن می‌گویند و معتقدند این احتمال وجود دارد که در بین دارو‌هایی که به او داده می‌شد، موادی وجود داشته که باعث مرگش شود؛ به نحوی که مرگ او طبیعی جلوه کند.

عده‌ای دیگر از این فراتر رفته و بین زمان فوت مرسی و تاریخ شروع جام ملت‌های افریقا در قاهره که جمعه آینده است، ارتباط برقرار کرده و معتقدند که پلیس مصر عمدا چنین تاریخی را برای کشتن محمد مرسی انتخاب کرده است تا تمام توجه مصری‌ها به فوتبال باشد و از واقعیت مرگ مشکوک مرسی مطلع نشوند.

منبع: انتخاب

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اخوان المسلمین طبیعت قتل محمد مرسی مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۶۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی، ششمین جشنواره سراسری «نقالان علوی» را با مدد مولی الموحدین امیرالمومنین امام علی(ع) از عید قربان تا عید غدیر برگزار می‌کند.

*بخشهای جشنواره

مسابقه بزرگسالان

بخش طلاب

مسابقه دانش آموزی ۲ مقطع (ابتدایی و متوسطه) در ۴ سطح

مسابقه طومارنویسی

پژوهش و پایان‌نامه‌های برتر دانشجویی

نمایشگاه پرده‌ها و نقاشی خیالی‌سازی

*مسابقه بزرگسالان

شرکت‌کنندگان در این بخش از بین هنرمندان و دانشجویان با سابقه اجرای نقالی کشور هستند. انتظار می‌رود در این بخش مجالس با آداب و ریزه‌کاری‌های سنتی، انتخاب طومارهای غریب و نقل های بدیع و حفظ ساختار نمایشی نقالی آمیخته به خلاقیت‌های فردی را شاهد باشیم.
جشنواره در این بخش میزبان ۱۰ اثر از برگزیدگان هیئت انتخاب آثار می باشد.به شرکت کنندگان در این بخش کمک هزینه پرداخت می‌شود.

*بخش طلاب

با عنایت به زمینه‌های تحصیلی، پژوهشی و مطالعاتی طلاب، فعالیت و حضور این گروه در حوزه نقالی و پرده‌خوانی می‌تواند پیوندی عمیق بین هنر و معرفت ایجاد کند. اسناد تاریخی گواه آن است که در ادوار مختلف، نقالان و پرده‌خوانان ضمن تسلط بر ادبیات داستانی، عالم به علوم دینی و معرفتی، قاری قرآن و مشرف بر حدیث بوده‌اند و همواره با نقل داستان‌هایی با مضامین حماسی و دینی، خواندن پندنامه‌ها و ربط‌زدن داستان‌ها با زندگی روزمره مردمان هم‌عصر خود، در دل تکایا و حسینه‌ها، از نقالی مکتب‌خانه‌ای ساخته بودند.

از سویی دیگر، با عنایت به فعالیت‌های تبلیغی طلاب، نقالی و پرده‌خوانی می‌تواند به عنوان ابزاری چند رسانه‌ای با ویژگی سهولت در اجرا، مکملی مهم برای امر تبلیغ باشد.

این بخش غیر رقابتی است. جشنواره در این بخش پذیرای حداکثر ۱۰ اثر است.

به شرکت‌کنندگان در این بخش کمک هزینه پرداخت می‌شود.

*مسابقه دانش آموزی ۲ مقطع (ابتدایی و متوسطه)

بخش دانش آموزی در ۲ مقطع ابتدایی و متوسطه، در ۲ دوره اول و دوم، مجموع ۴ گروه سنی برگزار می‌شود. جشنواره در این بخش با نظر هیات‌انتخاب از هر گروه سنی میزبان ۵ شرکت‌کننده است. به شرکت‌کنندگان در این بخش کمک هزینه پرداخت می‌شود.

*مسابقه طومارنویسی

با فقدان استادان مکتبی و سنتی و از بین‌رفتن بخشی از طومارها و از سویی گسترش هنر نقالی بین جوانان و نوجوانان، جامعه هنری نیازمند تولید طومارهایی با شاخصه‌های ادبی و هنری است. ویژگی طومارهای نقالی چنین شمرده شده است.

الف ـ سابقه و اصالت داستان‌ها

ب ـ آداب و آیین‌ها

ج ـ اهمیت زبانی

با عنایت به موارد یادشده، مسابقه طومارنویسی می‌تواند زمینه‌ساز کشف و معرفی طومارنویسان و طومارهای جدید برای تقویت و گسترش نقالی و کمک حال نقالان باشد.

در این بخش از آثار راه‌یافته به دبیرخانه، ۳ اثر در جشنواره معرفی می‌شوند. به هر اثر حق‌التالیف پرداخت می‌شود و طومارهای برگزیده از طرف دبیرخانه جشنواره به چاپ خواهند رسید.

*پژوهش و پایان نامه‌های برتر دانشجویی

تشویق و ترغیب دانشجویان و پژوهشگران برای شناخت جنبه‌های فلسفی، شیوه‌های اجرایی، آداب و ساختار نمایش‌های ایرانی، کارکردهای اجتماعی، سیر تاریخ سیاسی و اعتقادی، تاثیرگذاری و تاثیرپذیری نمایش‌های ایرانی از رخدادهای تاریخی، سیر تحول و تطبیق نمایش‌های ایرانی با تحولات اجتماعی و ... می‌تواند منجر به تولید پژوهش‌نامه‌ها و مقالات متعددی شود.

در بخش پژوهش و پایان‌نامه‌های برتر، جشنواره پذیرای پایان‌نامه‌های تخصصی و میان‌رشته‌ای با موضوع نقالی و پرده‌خوانی در تمامی مقاطع، پژوهش‌ها و مقالات آزاد است.

در این بخش از آثار راه‌یافته به دبیرخانه، ۳ اثر در جشنواره معرفی می‌شوند. به هر اثر حق‌التالیف پرداخت می‌شود و آثار برگزیده از طرف دبیرخانه جشنواره به چاپ خواهند رسید.

*نمایشگاه پرده‌ها و نقاشی خیالی‌سازی

با هدف آشنایی عمومی با هنر فاخر نقاشی خیالی‌سازی (پرده)، هم‌زمان با برگزاری جشنواره و در بخش جنبی، نمایشگاه پرده‌های سنتی و طراحی‌های گرافیگی جدید، برگزار می‌شود. از هنرمندان نقاش یا مالکان پرده‌های سنتی‌، برای نمایش و شرکت در این بخش دعوت به عمل می‌آید.

گاه ‌شمار جشنواره:

* مهلت ارسال آثار در تمامی بخش‌ها ۲۰ خرداد است.

* اعلام نتایج آثار منتخب ۲۵ خرداد

* زمان برگزاری جشنواره از ۱ تا ۴ تیر است.

*آیین اختتامیه جشنواره ۵ تیر و مقارن با عید سعید غدیر است.

* محورهای جشنواره:

۱- زنده نگه‌داشتن معارف علوی و واقعه غدیر خم به ویژه واقعه مباهله

۲- احیا و ترویج اشعار و متون ادبی غنی ایرانی و اسلامی با محوریت ولایت؛ غدیر و مباهله

۳- بیان سبک زندگی، علم و عمل حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)

۴- ترویج اخلاق و جوانمردی برگرفته از سیره نبوی و علوی

۵- پاسداشت فرهنگ ولایتمداری در جامعه ایرانی-اسلامی

موضوعات جشنواره:

۱- پرداختن به اهمیت مباهله از منظر آیه ۶۱ سوره آل عمران: «فَمَنْ حَاجَّک فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَک مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل‌لَّعْنَتَ الله عَلَی الْکاذِبِینَ»

۲- بیان داستان مباهله و واقعه غدیر و معرفت‌شناسی سیره زندگانی امیرالمومنین (علیه السلام)

۳- نقش واقعه غدیر و مباهله در پذیرش ولایت و ولایت‌پذیری در زمان معاصر

* شرایط عمومی جشنواره

تکمیل و تایید فرم جشنواره به ‌منزله آگاهی و پذیرش قوانین و رعایت تمامی مقررات جشنواره است.

هر متقاضی می‌تواند حداکثر یک اثر را برای حضور در جشنواره ارایه کند.

متون مورد استفاده هنرمندان و شرکت‌کنندگان باید بر اساس متون پیشنهادی ستاد جشنواره و یا منابع معتبر باشد. (معرفی منابع الزامی است.)

تمامی هنرمندان می‌توانند فیلم نقالی، فایل متن طومار و پژوهش‌ها و فرم شرکت در جشنواره را به صورت حضوری در تهران به دبیرخانه تحویل و یا به آدرس دبیرخانه از طریق پست ارسال کنند.

هر اثر نقالی باید حداقل ۱۵ دقیقه و حداکثر ۲۰ دقیقه باشد.

هیات‌انتخاب، آثاری را که فاقد کیفیت مناسب صدا و تصویر باشند مورد ارزیابی قرار نخواهد داد.

هر شرکت‌کننده در صورت پذیرفته‌شدن باید الزاما همان اثر ارسالی به دبیرخانه و پذیرفته‌شده را در جشنواره اجرا کند.

کد خبر 6099549 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده دعوت مهاجم آماتور به تیم ملی اروگوئه؛ بیلسا در بازیِ خیلی خیلی دوستانه دخالتی ندارد
  • ببینید | پشت پرده مرگ رازآلود غلامرضا تختی به روایت محمدرضا طالقانی
  • پشت‌پرده ماجراجویی خونین نتانیاهو در رفح
  • پشت پرده گفتگوی نتانیاهو و بایدن همزمان با یورش زمینی به رفح
  • انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی
  • فیلم| یک یوتیوبر از حقیقت وحشتناک صهیونیست‌ها پرده برداشت
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • سیل و بارندگی شدید در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت